recent
أخبار ساخنة

البصل المخلل

البصل المخلل



للمخللات فوائد عديدة للجسم إذا تمّ تناولها باعتدال، ومن فوائد المخللات أنّ البكتيريا المفيدة الموجودة في المخلل تساعد في تحسين عملية هضم الطعام، وتعمل هذه البكتيريا في الوقاية من الأمراض المختلفة التي من الممكن أن تصيب الجهاز الهضميّ، وقد عرفت عمليّة تخليل الطعام في كافة الحضارات القديمة وحتى وقتنا الحالي من الممكن شراء المخللات الجاهزة أو صنع المخلل في المنزل بأقل التكاليف ودون جهد يذكر، وسنذكر لكم خطوات صنع مخلّل البصل، ومخلّل البصل مع الجزر.

المقادير : 



1 كيلو بصل اورمه اصغر بصل موجود فى السوق و1 كوب ملح ده غير كميه ملح التخليل 
4 كوب خل ابيض 
3 معلقه ملح 
1 معلقه سكر 
5 حبه قرنفل 
1 فص ثوم كبير متقطع شرايح 
5 ورق لوره 
1معلقه صغيره زعتر فريش 
1 فلفل رومى احمر سليمه او 2 فلفل حامى احمر 
مايه حسب مانحتاج 


الطريقه : 

هنقشر البصل ونسيب العنق بتاع البصله وبعدين انقعه فى مايه وكوب الملح لمده متقلش عن 4 ساعات وبعدين هحط مايه التخليل حوالى لتر مايه ومعاه كل المكونات اللى قلت عليها واسيب المايه دى كلها تغلى على النار مع الفلفل الاحمر والقرنفل وورق اللوره والزعتر والملح والسكر والثوم ونص كميه الخل عشان نص الكميه التانيه هضيفه فى البرطمان بعد البصل وبعدين احط البصل بعد مشيله من المايه فى البرطمان الزجاج واحط المايه المغليه بالتوابل على البصل فى البرطمان واقفله كويس واسيبه فى مكان جاف وافتحه بعد 5 ايام 


🍞🍟وبالهنااااا والشفااااا 🍗🍛

author-img
هنا جلال

تعليقات

ليست هناك تعليقات

    google-playkhamsatmostaqltradent